COMUNICAT DE PRESĂ: Gala Laureaților a Concursului Muzic-Ada

Duminică, 5 noiembrie 2017 s-a desfășurat Gala Concursului Muzic Ada 2017, Concursul de compoziție pentru muzică ușoară-pop aflat la prima ediție, organizat din inițiativa UCMR-ADA, Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor.

Președintele UCMR-ADA, Adrian Iorgulescu: “Astăzi facem istorie și punem o piatră de temelie pentru muzica ușoară. Muzica ușoară românească are un potențial excepțional. Am deschis prin acest concurs o poartă către compozitorii din toate colțurile țării, pentru compozitorii de toate orientările, toate tendințele, toate stilurile muzicale, pentru toate vârstele. Sper că se va adeveri ca acest concurs să devină cât mai important, în perspectiva viitoarelor decenii, în percepția publicului, a elitelor muzicale actuale, a culturii naționale. Dăm muzicii românești o nouă șansă, șansa de a fi ea însăși.”

Viorel Gavrilă, Vicepreședinte UCMR-ADA și Coordonatorul Concursului Muzic-Ada: “Mulțumim pentru implicare și ajutor Consiliului UCMR-ADA, dlui Președinte Adrian Iorgulescu, inițiatorul acestui concurs, și partenerilor noștri, Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune, tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect.”

Juriul a fost format din Președinte – George Natsis și compozitorii Gabriel Baruta, Eduard Cârcotă, Adrian Despot, Alexandru Pelin, Adrian Ordean și Mihai Pocorschi.

George Natsis: “Juriul cu care am lucrat a fost unul eterogen, jurizarea a fost făcută pe buletine, fiecare a dat nota pe care a considerat potrivit să o dea. Cred că din acest punct de vedere a fost o jurizare corectă. Sper pentru edițiile viitoare la o participare din partea compozitorilor cât mai numeroasă.”

Premiile ce au fost acordate în urma deliberării sunt:

Trofeul Muzic-Ada, în valoare de 5000 euro, a fost câștigat de tânăra compozitoare în vârstă de 17 ani, Ana Teodora Gaitanovici pentru opera muzicală “Mai aproape” pe care a interpretat-o live alături de colegii ei de trupă.

Premiul I, în valoare de 4000 euro, l-a primit Cristian Faur pentru opera muzicală mi-e dor de ochii tăi.
Premiul II ex-aequo, în valoare de 3000 euro, pentru opera muzicală “Am ales iubirea”, compozitor Mihai Alexandru și pentru opera muzicală “Unde esti”, compozitor Marius Michele Vișan.
Premiul III ex-aequo, în valoare de 2000 euro, pentru opera ventolin muzicală “Un tainic felinar”, compozitor Nicolae Caragia și “Vino acasa”, compozitor Niculae Robert Andrei.
Premiul Special nu s-a acordat.

Mulțumim gazdei acestui eveniment, Societatea Română de Radiodifuziune, amfitrionilor Alexandra Velniciuc și Octavian Ursulescu, care au prezentat cu entuziasm activitatea fiecărui compozitor, dar și artiștilor Mihai Trăistariu și Nico pentru recitalurile susținute.

Concursul Muzic-Ada 2017 a încheiat în seara de duminică prima ediție. Pentru ediția următoare, ce se va desfășura în toamana anului 2018, UCMR-ADA invită la concurs toți comozitorii de muzică ușoară.

Comments are closed