A murit Stela Popescu

UCMR-ADA regreta trecerea in nefiinta a Stelei Popescu care a decedat joi, 23.11.2017, la varsta de 81 de ani.

Celebra actrita de teatru film si televiziune s-a nascut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei Basarabia intr-o familie de invatatori. In 1940 se va muta cu mama ei la Brasov, tatal ei fiind deportat in Siberia.

In 1953 va sustine examenul de admitere la Facultata de Limba Rusa „Marksim Gorki” la care renunta dupa un an si jumatate cand intra in echipa Teatrului Ministerului de Interne. 1965 este admisa la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, iar in paralel sustine spectacole de teatru. La sfarsitul facultatii este repartizata la Teatrul din Brasov unde ajunge sa sustina 400 de
spectacole pe an.

Din 1963 pana in 1969 joaca la Teatrul de Revista „Constantin Tanase” si colaboreaza cu Radioteleviziunea , iar in 1969 paraseste Revista si se angajeaza la Teatrul de Comedie unde ramane pana in 1993, cand revine la Teatrul de Revista „Constantin Tanase” unde va lucra pana la sfarsitul vietii.

A realizat cupluri celebre alaturi de Stefan Banica si apoi Alexandru Arsinel cu scenete semnate de Mihai Maximilian.
A lucrat cu mari regizori precum Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.
Debutul cinematografic il are in pelicula „Alo? Ati gresit numarul” din 1958. A jucat in peste 25 de filme.
Stela Popescu a făcut o carieră memorabilă şi în televiziune. A jucat în televiziune de la înființare până în prezent, în piese de teatru şi emisiuni de divertisment, reuşind să transmită ceva din spiritul satiric şi contestatar al Revistei prin textele unor scriitori de valoare: Mihai Maximilian, Grigore Pop, Octav Sava sau Dan Mihăescu. TVR a scos pe piață DVD-urile „O stea printre stele” (2006) şi „Stela şi Arsinel” care reunesc cele mai memorabile apariții TV ale Stelei Popescu. A fost moderatoare pentru emisiunile pentru femei de pe posturile TVR, Realitatea si National TV.
A jucat in seriale si telenovele, reclame – cele mai cunoscute sunt cele de la margarina Wiesana si lantul de farmacii Catena.
În decembrie 2015 a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de cavaler.
În 2011 a primit o stea pe Aleea celebrităţilor. La gala Festivalului Comediei Româneşti – festCO 2011 (ediţia a IX-a), Stela Popescu a fost recompensată cu premiul de excelenţă.

Comments are closed