UCMR-ADA regreta trecerea in nefiinta a Doamnei Ionela Prodan

UCMR-ADA regreta trecerea in nefiinta a Doamnei Ionela Prodan care a decedat luni, 16.04.2018, la varsta de 70 de ani.

Ionela Prodan s-a născut pe 6 octombrie 1947 in Oltenia.

Ionela Prodan a absolvit două facultăți la Universitatea din Craiova: Istorie – Geografie şi Istorie – Filosofie.
La Ediţia a II-a a Festivalului „Maria Tănase” din Craiova (1970), a primit Marele Premiu al Festivalului. Acolo l-a cunoscut pe marele folclorist prof. Hari Brauner, căruia i-a datorat foarte mult din cariera sa de artist interpret al cântecului popular.

De-a lungul timpului, a devenit una dintre cele mai iubite artiste de muzică populară. A interpretat cântece și în duet cu Ion Dolănescu.
Fostul Președinte al României, Ion Iliescu i-a conferit artistei Ionela Prodan pe 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Printre albumele memorabile ale interpretei de muzică populară, cele mai importante sunt: „Astă Seară-i Seară Mare”, „Păpușile Harnice În Grădină”, „O Viață De Cântec”, „Asta-I Viața, N-Ai Ce-I Face”.

În perioada 2001 – 2004, a coordonat în cadrul Ministerului Culturii promovarea culturii tradiţionale. În anul 2003, i s-a decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, de către preşedintele României.

Comments are closed