Declarații opere muzicale

Stimati autori,
Pentru ca operele dumneavoastra sa fie protejate, iar dumneavoastra sa puteti face dovada proprietatii asupra drepturilor de autor ale operei fata de terte persoane care pot pretinde detinerea drepturilor de autor, este imperativ inregistrarea acestora in baza de date a UCMR-ADA. Astfel, dumeavoastra veti putea face dovada ca sunteti autorul operei.

Puteți declara operele muzicale creații noi pe platforma digitală dedicată membrilor UCMR-ADA și cu semnătură digitală.
Dacă aveți deja cont, puteți accesa platforma digitală dedicată membrilor UCMR-ADA accesând link-ul https://membri.ucmr-ada.ro, iar dacă sunteți membru UCMR-ADA și nu aveți încă un cont, îl puteți solicita aici.

Pentru inregistrarea operelor in baza de date UCMR-ADA, este necesara completarea declaratiei urmatoare(model pus la dispozitie de UCMR-ADA):
Descarca model declaratie opera muzicala (un singur compozitor)
Descarca model declaratie opera muzicala (mai multi compozitori)
Descarca model declaratie opera muzicala (mostenitori)
Descarca Verso declaratie (atat pentru un compozitor/mai multi compozitori)
Declaratie opera muzicala special creata inclusa in spectacolul de teatru

Exemplu Declaratie Opera Muzicala (PDF)

ATENTIE: Declaratia operei muzicale va fi insotita de suportul audio al operei muzicale (CD/DVD).

Descarca MODEL fisa continut suport audio care insoteste declaratia operei muzicale
Descarca model declaratie pentru spoturi publicitare/film

In stuatia in care, este prima data cand va inregistrati operele in baza de date UCMR-ADA, este necesara si completarea formularului de mandat, care cuprinde datele dvs. de identificare si care va fi insotit de o copie a cartii de identitate sau a buletinului dvs.

Descarca model mandat
Descarca model mandat mostenitor

ATENTIE: UCMR-ADA nu percepe comisioane sau cotizatii anuale etc. pentru calitatea dvs de membri sau la inregistrarea operelor dvs..
Pentru a face facila primirea eventualelor remuneratii reprezentand drepturi de autor pentru opere repartizate de UCMR-ADA, va rugam sa ne comunicati un cont IBAN (de preferinta la BCR).

ATENTIE: Inregistrarea operelor dvs. nu presupune automat si primirea de remuneratii din drepturi de autor, acestea depind numai de gradul de utilizarea a operelor dvs. (difuzare pe posturile tv, radio, utilizare ca tonuri de apel …).