Evenimente

Intra in legalitate – campanie UCMR-ADA adresata utilizatorilor de opere muzicale in scop ambiental

In perioada 28 noiembrie – 31 decembrie 2016 UCMR-ADA desfasoara la nivel national prin inspectorii sai o campanie activa de informare a utilizatorilor din categoria ambiental. Campania urmareste informarea si constientizarea de catre utilizatorii de opere muzicale prin comunicare publica in scop ambiental a importantei si obligatiilor legale ce le revin de a incheia in prealabil autorizatii licenta neexclusiva si de a plati remuneratiile corespunzatoare fiecaruia dintre organismele de gestiune colectiva partenere la elaborarea pliantului (UCMR-ADA, Credidam, UPFR, DACIN-SARA si UPFAR-ARGOA) pentru utilizarea operelor muzicale, audio-vizuale, a prestatiilor artistice ale interpretilor si a produselor purtatoare de drepturi conexe.

UCMR-ADA continua seria intalnirilor consultative si de informare cu membrii sai.


Mihai Pocorschi, membru al Consiliului Director a UCMR-ADA a participat și a ținut un discurs la Conferinta aniversară 20 de ani de la adoptarea Legii dreptului de autor organizată de Legal Magazin ce a avut loc la Institutul Cultural Român București în data de 03.11.2016.


În perioada decembrie 2015 – noiembrie 2016 UCMR-ADA a purtat negocieri cu utilizatorii din categoria radio și cu asociațiile reprezentative ale acestora. Potrivit Deciziei ORDA nr. 165 / 02.12.2015, începând cu luna decembrie 2015 s-au desfășurat la sediul UCMR-ADA negocieri și discuții cu privire la renegocierea remunerației minime și a remunerațiilor procentuale pentru categoria radio, raportat la criterii de predictibilitate și potențiali ascultători ai posturilor de radio locale. Negocierile nu s-au finalizat cu o înțelegere a părților. La inițiativa UCMR-ADA, conform Deciziei ORDA nr. 98/27.09.2016, începând cu luna octombrie 2016, în temeiul Legii 8/1996 a avut loc negocierea întregii Metodologii privind utilizarea prin radiodifuzare a operelor muzicale de către organismele de radio. Membrii comisiei de negociere nu au ajuns la niciun acord cu privire la stabilirea formei finale a Metodologiei privind utilizarea prin radiodifuzare a operelor muzicale de către organismele de radio. Forma Metodologiei privind utilizarea prin radiodifuzare a operelor muzicale de către organismele de radio urmează a fi stabilită în urma arbitrajului.


În data de 25.11.2016, orele 10:00, UCMR-ADA desfășoara ședința anuală cu inspectorii UCMR-ADA.


În lunile octombrie, noiembrie și decembrie vor avea loc întâlniri lunare organizate de UCMR-ADA cu membrii săi privind proiectele UCMR-ADA pe anul 2017.