Accesează platforma dedicată clienților UCMR-ADA

Dacă ești client UCMR-ADA poți vizualiza și descărca, online, facturile sau achita online, cu cardul, înștiințările de plată prin noua platformă dedicată clienților UCMR-ADA! Dacă ești post de radio, post de televiziune, operator de cablu, organizator de spectacole, radio online sau site de muzică, poți să-ți descarci facturile și să vizualizezi fișa de client.


Informații utile

UCMR-ADA este un organism de gestiune colectiva din Romania acreditat sa gestioneze drepturile de autor in domeniul muzical.

Utilizatorii operelor muzicale, au obligatia de a obtine de la UCMR-ADA potrivit legislatiei in vigoare, autorizatii-licenta neexclusiva pentru utilizarea operelor muzicale. UCMR-ADA urmareste colectarea remuneratiilor aferente drepturilor de autor de la toate categoriile de utilizatori prevazute de lege, precum:
a) Radio-TV;
b) Operatori de cablu;
c) Cinematografie;
d) Producatori de inregistrari sonore sau video;
e) Tonuri de apel, Internet;
f) Organizatori de spectacole, teatre si concerte;
g) Utilizatori unitati de prestari servicii (alimentatie publica, comerciale, turism, transporturi, targuri si expozitii, tonomate, parade stradale, concursuri sportive, circ, discoteci, cluburi, cabarete, sport si agrement), care utilizeaza operele muzicale in scop ambiental sau lucrativ, indiferent daca opera este prezentata ca muzica esentiala, de ambianta sau de sonorizare si indiferent daca executia este directa ori prin mijloace mecanice sau electroacustice.

Se pot accesa liber fara plata, baze internationale de date cu opere muzicale – ISWC la link-ul www.iswc.org, precum si pe baza de contract se pot solicita CISAC accesul la bazele de date cu opere muzicale internationale ale tuturor organismelor de gestiune colectiva membre CISAC la adresa www.cisac.org.