Accesează platforma dedicată clienților UCMR-ADA

Dacă ești client UCMR-ADA poți vizualiza și descărca, online, facturile sau achita online, cu cardul, înștiințările de plată prin noua platformă dedicată clienților UCMR-ADA! Dacă ești post de radio, post de televiziune, operator de cablu, organizator de spectacole, radio online sau site de muzică, poți să-ți descarci facturile și să vizualizezi fișa de client.


Cinematografe

I. Reglementare juridica:

Actualizare a Metodologiei privind comunicarea publică a operelor muzicale prin proiecţia publică a operelor cinematografice, in temeiul alin. (4) al art. III din Legea nr. 69/2022 si al alin. (91) al art. 165 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, republicată și modificată.
Metodologia publicata prin Decizia ORDA nr. 87/09.07.2013, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 468/29.07.2013.

II. Tarif

Remuneratia prevazuta prin metodologie este de 1,6% din veniturile obtinute din vanzarea de bilete si abonamente + TVA, dar nu mai putin de 200 lei pentru fiecare film.

Plata remuneratiilor datorate UCMR-ADA se poate face in contul:
Beneficiar: UCMR-ADA
Numar cont: RO80 RNCB 0072 0265 7848 0001
Banca, sucursala: BCR Sector 1
CIF/CUI: RO 8887006

III. Documente necesare incheierii autorizatiei
Pentru incheierea autorizatiei se vor transmite catre UCMR-ADA urmatoarele acte:
cerere de autorizare completata, semnata si stampilata de catre utilizator, pe adresa de e-mai ada@ucmr-ada.ro,prin posta sau la registratura UCMR-ADA;
– copie CUI;

IV. Obligatii de raportare trimestriale catre UCMR-ADA
Utilizatorii au obligaţia să comunice până la data de 20 a fiecărei luni următoare încheierii trimestrului, în format scris şi electronic, un raport cuprinzand lista filmelor comunicate public prin proiectie cinematografica, veniturile lunare pentru fiecare film in parte, cue sheet-urile (link) pentru fiecare film in parte si o adresa de inaintare semnata si stampilata in care se va consemna totalul veniturilor trimestriale raportate.

Aici puteti gasi model raport baza de calcul pentru comunicarea publica a operelor cinematografice.