Campania CISAC „Creatori pentru Ucraina”

Paris, 9 martie 2022 – CISAC, Confederația globală a societăților autorilor, lansează împreună cu membrii săi din întreaga lume un fond de sprijin dedicat ajutorării victimelor războiului din Ucraina.

Fondul a fost aprobat de Consiliul CISAC pe 9 martie 2022 și este primul pas din inițiativa numită „Creatori pentru Ucraina”, care unește comunitatea creativă globală în sprijinul creatorilor și refugiaților forțați să își părăsească țara.

Donațiile făcute către fondul de solidaritate vor fi folosite pentru a ajuta refugiații care fug de război, precum și pentru proiecte care vizează în mod special ajutorul creatorilor ucraineni.

Comentând noul fond de sprijin, președintele CISAC, Björn Ulvaeus, a spus: „Ucraina este martoră la o catastrofă umanitară, iar victimele sale includ mulți dintre colegii noștri creatori și prieteni din sectorul creativ. Fondul Creatori pentru Ucraina poate fi o modalitate prin care oamenii pot ajuta, oricât de mare sau cât de mică ar fi donația. Prin această acțiune, comunitatea de creatori și societăți CISAC își dovedește din nou puterea, solidaritatea și disponibilitatea de a acționa într-un moment de criză.”

Contribuțiile din noul fond se vor concentra foarte mult pe proiecte specifice. Acestea vor fi folosite pentru funcționarea societăților membre CISAC din Ucraina. De asemenea, vor sprijini, activitatea societății poloneze ZAIKS, care se ocupă cu sprijinirea refugiaților din regiune, avănd deja peste 1,2 milioane de ucraineni care au fugit în Polonia. Banii din fondul CISAC vor fi, de asemenea, distribuiți către societățile din Ungaria, România și Slovacia, care îi pot direcționa către organizații caritabile locale.

Donații substanțiale și angajamente de bani au fost deja făcute de către societăți în numele creatorilor lor membri.

Lansarea fondului de solidaritate este primul pas al inițiativei „Creatori pentru Ucraina”. Pe lângă strângerea de fonduri, proiectul global va avea ca scop mobilizarea sprijinului creatorilor la nivel internațional și promovarea culturii ucrainene pe platformele de difuzare și digitale.

„Creatori pentru Ucraina” este lansat în strâns parteneriat cu societățile vecine cu Ucraina. De asemenea, este susținut de alte organizații partenere din sectorul creativ, inclusiv GESAC în Europa și consiliile creatorilor CISAC pentru muzică și audiovizual, CIAM și W&DW.

Mai multe detalii despre inițiativă și informațiile despre donații vor fi anunțate în curând.

https://www.cisac.org/Newsroom/news-releases/cisac-solidarity-fund-ukraine

Comments are closed