Jazz-ul romanesc mai pierde o stea, a încetat din viață Marius Popp

Astăzi, 9.11.2016, a încetat din viață Marius Popp, compozitor si pianist, personalitate a jazz-ului românesc, membru UCMR-ADA. Trupul neinsufletit este depus la capela Cimitirului Sfanta Vineri si va fi inmormantat sambata la ora 12.

Născut la 21 septembrie1935, în Sibiu, este unul din fondatorii Festivalului sibian de jazz.Marius Popp studiaza arhitectura, dar este influențat de vărul său, compozitorul Alexandru Pascanu care contribuie la formarea sa ca muzician.

A colaborat cu nume sonore din lumea jazz-ului printre care Jhonny Raducanu, Aura Urziceanu, Dan Mândrilă, Eugen Gondi, Ștefan Berindei. Amintim cateva titluri de cd-uri ce ii poartă numele: „Panoramic Jazz Rock” (1977), „Nodul gordian” (1983), „Acordul fin” (1988), „Marius Popp” (1993), seria „Jazz Restitutio”, „Flasnetarium” (1995), „Essential” (2006), „Seminte prajite” (2008), toate editate de casa Electrecord, „Marius Popp Live” (Softplus Records, 2012).

A participat la festivaluri naționale și internaționalede jazz, colaborează cu Televiziunea Română in ipostaza de comenator invitat, organizează concerte de jazz, semneaza tratatul „Armonia aplicativă în jazz, pop, rock”, iar pentru bogata sa activitate este distins cu premiile Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor, UNITER și revista Actualitatea muzicala.

UCMR-ADA regreta trecerea în eternitate a lui Marius Popp și prezintă condoleanțe familiei și celor apropiați.

Comments are closed