UCMR-ADA a lansat platforma online pentru membrii săi

UCMR-ADA Asociatia pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor, a lansat platforma online pentru membrii săi.

Astăzi, 8 iunie 2016, în cadrul conferinței de presa au fost prezenți Domnul Președinte Adrian Iorgulescu, Domnul Vicepreședinte Viorel Gavrilă, Doamna Director General Ana Achim, și membrii consiliului director UCMR-ADA Horia Moculescu, Mihai Pocorschi și Mircea Drăgan, din cadrul departamentului IT – Bogdan Zarchievici a prezentat modul de funcționare a platformei.

Domnul Președinte Adrian Iorgulescu a menționat importața implementării acestei soluții cu ajutorul căreia se realizează o debirocratizare a sistemului, se garantează transparența deplină față de membrii UCMR-ADA, respectându-se în același timp confidențialitatea sumelor repartizate, încasate, și a propriilor date personale.

Această aplicație online va oferi membrilor UCMR-ADA posibilitatea de a accesa într-un mod facil și transparent datele personale înregistrate, fişele anuale cu sumele repartizate lunar ale fiecărui beneficiar, şi după caz, la adeverinţele anuale de venit.

Aplicaţia va permite titularilor de drepturi de autor să consulte informaţii generale, datele de contact şi datele bancare înregistrate la UCMR-ADA, situaţii financiare, anunţuri privind întâlniri periodice şi data, ora şi locaţia Adunărilor Generale, hotărârile UCMR-ADA şi altele.

Membrii UCMR-ADA se vor putea înregistra în aplicaţia online la adresa https://membri.ucmr-ada.ro pe baza unui username şi a unei parole.

Portalul este structurat în 6 secţuni: declaraţii de opere muzicale proprii, repartiţiile COSIS, fişa beneficiarului unde vor găsi sumele brute repartizate, reţineri legale şi statutare, sumele nete date în plată, acces la bazele de date de Opere Muzicale Neidentificate şi playlist-urile declarate de către utilizatori ce vor intra în repartizare în format PDF, acces la repertoriul propriu UCMR-ADA şi documente cu caracter general.

Conferinta UCMR-ADA - Lansare platforma online pentru membrii 1

Conferinta UCMR-ADA - Lansare platforma online pentru membrii 2

Conferinta UCMR-ADA - Lansare platforma online pentru membrii 3

UCMR – ADA este un organism de gestiune colectivă ce administrează drepturile de autor de opere muzicale ale compozitorilor români şi străini şi ale altor titulari ce le-au dobândit în temeiul legii. UCMR-ADA este acreditată de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor să gestioneze drepturile patrimoniale de autor în domeniul muzical.

Misiunea UCMR-ADA este de a autoriza utilizarea operelor muzicale pe teritoriul României şi de a colecta remuneraţiile potrivit metodologiilor elaborate în aplicarea legii şi potrivit contractelor de reprezenatre reciprocă încheiate cu organismele similare din străinătate.

Oana Tinu
PR Manager
pr@ucmr-ada.ro

Comments are closed