ANUNT IMPORTANT

Restrangerea doar la teritoriul Romaniei a mandatului de gestiune (reprezentare) conferit UCMR-ADA de catre un membru poate conduce la situatia in care membrul devine neafiliat unui organism de gestiune pentru teritoriile din strainatate.

Neafilierea (inexistenta mandatului de gestiune colectiva) pentru alte teritorii inlatura dreptul organismelor de gestiune colectiva din strainatate de a colecta remuneratii pentru titularul neafiliat.

In acest caz, intrucat gestiunea colectiva a drepturilor sale in strainatate nu poate fi realizata in absenta mandatului de gestiune, devine imposibila colectarea in strainatate a remuneratiilor pentru acel autor de catre organismele din tarile in care opera sa muzicala este utilizata. Autorul neafiliat nu va beneficia in acest caz de remuneratii drepturi de autor colectate in acele tari.

Recomandare
In interesul dumneavoastra, in cazul in care doriti restrangerea la teritoriul Romaniei a mandatului de reprezentare acordat UCMR-ADA, asigurati-va in prealabil ca puteti deveni intr-o perioada foarte scurta de timp membru al unui organism de gestiune colectiva din strainatate.
In egala masura, va recomandam sa analizati mai intai: conditiile de aderare, de retragere, regulamentele si statutul organismului de gestiune colectiva la care doriti sa accedeti ca membru.

– Conducerea Executiva UCMR-ADA

Comments are closed