Comunicat colaborare GEMA

Stimați membri UCMR-ADA,

Vă informăm că, începând cu 1.01.2024, UCMR-ADA a început colaborarea cu GEMA, organismul de gestiune colectivă din Germania similar UCMR-ADA, pentru licențierea serviciilor multi-teritoriale online pe teritoriul României și în întreaga lume.
Conform hotărârii nr.17/20.04.2023 a Adunării Generale UCMR-ADA 2022, Mandatul acordat în 2019 de UCMR-ADA către SIAE pentru licențiere multi-teritorială a serviciilor online a încetat, iar UCMR-ADA a mandatat GEMA pentru următorii 4 ani să autorizeze, colecteze și proceseze prin ICE peste 50 de servicii multi-teritoriale online.
ICE este o organizație formată de PRS for Music, STIM și GEMA ce are ca misiune dezvoltarea primului HUB de licențiere și procesare a drepturilor de autor, încurajând acuratețea datelor și agregarea repertoriilor pentru licențele multiteritoriale online.
Un HUB de licențiere precum ICE oferă multe beneficii pentru repertoriul UCMR-ADA, întrucât includerea în licența de bază ICE permite o mai mare putere de negociere și acces la mai mulți furnizorii de servicii digitale din întreaga lume.
Astfel, prin această nouă alianță, UCMR-ADA se alătura celor mai puternice societăți din Europa în autorizarea și colectarea sumelor generate de servicii multi-teritoriale online precum Spotify, YouTube, Facebook, TikTok, Apple Music, cu scopul de a oferi cele mai bune servicii și de a crește valoarea sumelor colectate pentru toți membrii UCMR-ADA.

Ana Achim
Manager General UCMR-ADA

Comments are closed