GESAC este incantat ca s-a ajuns la o intelegere azi in Trialogue privind Directiva Dreptului de Autor

COMUNICAT DE PRESA
GESAC este incantat ca s-a ajuns la o intelegere azi in Trialogue privind Directiva Dreptului de Autor

Azi, Comisia Europeana, Parlamentul si Consiliul au ajuns la o intelegere privind Directiva Dreptului de Autor in Piata Digitala. Acesta este un pas important catre adoptarea finala a Directivei de catre Consiliu si de catre Parlamentul European.

Anders Lassen, Presedinte GESAC, a spus, “Aceasta Directiva a fost mult timp asteptata in domeniul nostru. Inca trebuie sa evaluam cu atentie textul final, dar adoptarea lui trimite un semnal clar catre marile platforme ce domina piata de continut online in detrimentul creatorilor, acestia trebuie sa inceteze sa utilizeze pe gratis si sa respecte regulile drepturilor de autor. Avem increderea ca Statele Membre si Parlamentul European vor sprijini Directiva si vor acorda aprobarea finala a acestui eveniment istoric, fara nici o alta intarziere.”

Veronique Desbrosses, Director General GESAC a adaugat, “ Suntem recunoscatori factorilor de decizie europeni pentru ca au ajuns la o intelegere privind aceasta legislatie complexa si sensibila. In ciuda presiunilor gigantilor tehnologici, textul, care trebuie inca sa fie evaluat in detaliu, este o mare izbanda. Va permite creatorilor sa fie remunerati corect de catre marile platforme online care in ziua de azi afecteaza valoarea sectorului creativ prin necompensarea creatorilor .

Comments are closed