UCMR-ADA regreta trecerea în nefiinta a domnului Benone Sinulescu, membru UCMR-ADA

UCMR-ADA, Asociaţia pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor, cu profundă durere şi tristeţe regreta trecerea în nefiinta a domnului Benone Sinulescu, membru UCMR-ADA din anul 2002 pana in prezent.

Dl. Benone Sinulescu s-a nascut la data de 24 mai 1937 in localitatea Siriu, descoperindu-si pasiunea pentru muzica inca din copilarie. Primele inregistari radio au aparut in anul 1956 cand a inregistrat „Straina mamei, straina”, „La Lenuta sub cerdac” si „In muntii Buzaului”la frageda varsta de 18 ani. Au urmat nenumarate concerte in tara si in strainatate, alaturi de ansamblul „Ciocarlia”, orchestra „Barbu Lautara”a Filarmonicii de stat „George Enescu”, avandu-i ca si colegi de scena pe Maria Lataretu, Maria Tanase, Ioana Radu, Mia Braia, Ion Luican, Angela Moldovan, Lucretia Ciobanu, Rodica Bujor, Ion Cristoreanu, Stefan Lazarescu, Emil Gavris, Alexandru Grozuta si multi altii.

In anul 1999 Benone Sinulescu incepe colaborarea muzicala cu trupa `Ro-Mania` (cel mai bine vandut grup etno-dance din Romania in acei ani) cu care se bucura de un mare succes promovand un nou gen muzical, etno-dance.
Va ramane in amintirea noastra ca unul dintre cei mai indragiti compozitori si interpreti de muzica populara din Romania iar piesele sale cele mai cunoscute precum „Roata vietii”, „Radu mamii”sau „Cine bate seara la fereastra mea” vor ramane in istoria muzicii ca unele dintre cele mai indragite opere muzicale folclorice.

Pentru cei care doresc sa isi ia ramas bun de la artist, trupul neînsuflețit al lui Benone Sinulescu a fost depus la Teatrul Ioan Slavici din Arad si va rămâne acolo până duminică dimineață.
Suntem alaturi de sotia sa, doamna Elena Sinulescu si familia indurerata in aceste momente dificile.

Sincere condoleante si Dumnezeu să il ierte și să il odihnească!

Comments are closed